OVER MIJ

Dit ben ik

Ik ben Tessa van Dongen, geboren in Boxtel op 7 maart 1974 als jongste in een gezin van 2 kinderen. Ik ben moeder van 2 dochters en woonachtig in het buitengebied van Haaren. In 1996 heb ik mijn opleiding SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) aan de Hogeschool te Eindhoven afgerond. In mijn eindstage heb ik ervaring opgedaan in Kinder- en Jeugdpsychiatrie Herlaarhof op de dagbehandeling. Vervolgens ben ik 10 jaar werkzaam geweest als Pedagogisch Medewerker op de afdeling Kinderen en Jongeren in een algemeen ziekenhuis om kinderen en ouders te begeleiden in het voorbereiden en verwerken van ziekenhuisopnames. Naast een professionele ontwikkeling maakte ik ook een diepgaand persoonlijk en intuïtief ontwikkelingsproces door. Ik leerde om in de spiegels te kijken die mij werden voorgehouden door anderen en kwam oog in oog te staan met mijn ‘hooggevoeligheid’. Deze eigenschap heb ik van valkuil tot bijzonder ‘gereedschap’ getransformeerd. Het heeft mij achteraf doen inzien dat je vaak eerst moet zien wie je niet bent, voordat je kan zien wie je wel bent. Het leven bestaat uit een aaneenschakeling van veranderingen. We streven allemaal naar een gelukkig leven, maar we kunnen geluk niet ‘vasthouden’. We kunnen gelukkige momenten alleen maar beleven. Door bewuster te leren leven, kun je beter omgaan met de dualiteit van het leven, door kracht te halen uit zowel de lichte- en schaduwkanten van het leven en de dualiteit in jezelf te integreren. Ik heb geleerd om vanuit een positieve levenshouding verstand en gevoel samen te brengen en te luisteren naar de stem van mijn hart, gedragen door onvoorwaardelijke liefde. Ik heb leren ‘surfen’ op de golven van het leven waarbij ik vanuit het hier-en-nu vertrouw op de synchroniciteit. Alles wat je ervaart op de reis in dit leven, heeft als doel je te laten groeien in liefde en thuis te komen in een liefdevol ZIJN met jezelf.

Mijn licht is gaan stralen

En met dit innerlijke licht wil ik graag
een ‘wegwijzer’ zijn voor anderen!

Ik heb de workshops van Barbara en Kees Visser gevolgd, hun boeken bestudeerd en ontzettend veel geleerd. De Tzolkin is een schitterend instrument om, aan de hand van je geboortedatum, inzicht in je eigen potentieel te krijgen.

De Tzolkin helpt je gevoel te bevestigen en helpt je om volledig bewust te zijn in het hier-en-nu!

Wil je graag meer weten over de Tzolkin en jouw innerlijke kracht, jouw thema en doel in je leven, jouw talenten, uitdaging en valkuil etc.? Je kunt bij mij terecht voor een persoonlijke- of groepssessie.

Gele Ster en  de Tzolkin
Gele Ster en de Tzolkin
Volgens de Tzolkin (Mayakalender/code) is mijn zonneteken Gele Ster. Het zonneteken met de innerlijke kracht Harmonie:

 “Je bent een ster die op zoek is naar zijn eigen plek hier op aarde. Je verlangt naar de harmonie waarvoor je jezelf niet hoeft weg te cijferen. Je gaat in je leven op voor gelijkwaardigheid. Je moet leren je gevoelens te uiten. Stemmigheid ervaren door op het juiste moment op de juiste plek te zijn, is de drijfveer van je leven. Vaak moet je, wellicht ook over langere periode, juist het tegenovergestelde doormaken. Gebruik dan het gevoel van disharmonie, verwarring en richtingloosheid om jezelf te helen. Het zijn jouw sterke onbewuste patronen, die deze disharmonie in je leven opwekken. Lukt het je om ze naar de oppervlakte te brengen en ze te transformeren, dan zal je licht gaan stralen. Je zult dan hemel op aarde gaan beleven. Door jouw manier om je eigen weg te vinden zal je de wegwijzer voor vele anderen in je omgeving zijn. Je kunt zonder enige terughoudendheid op je eigen intuïtie vertrouwen. Door je innerlijke licht en schoonheid trek je mensen automatisch naar je toe. Jouw glimlach zorgt onmiddellijk voor harmonie. Richt je op de mooie dingen van het leven en laat de kunstenaar in je wakker worden”.
Natuurlijke Tijd
In de Natuurlijke tijd wordt gebruik gemaakt van de tijd die is gebaseerd op de beweging van de planeten. Een jaar is één omloop van de aarde om de zon, in die tijd draait de aarde 13x om de zon. In onze huidige Gregoriaanse kalender is er weinig relatie met de cycli zoals die in de natuur voorkomt, en welke van oudsher de ‘tijd’ aangaf. De Gregoriaanse kalender heeft veel effect op ons leven; we gebruiken hem voor dagelijkse afspraken, plannen belangrijke zaken als een huwelijk of vieringen. Het is een mechanische, inaccurate westerse tijd, welke energetisch doorwerkt op ons leven en dat van de mensheid. We hebben steeds minder tijd en zijn het contact met de bron van
het leven kwijtgeraakt. Het begint er steeds meer op te lijken dat hoe meer we ons leven organiseren, hoe minder tijd we hebben. Leven in deze kunstmatige tijd ontkoppelt ons als soort en individu van onze waren natuur.
 
De huidige Gregoriaanse kalender, gebaseerd op twaalf maanden, heeft een onregelmatige,
onharmonische maateenheden:
31-28/29-31-30-31-30-31-31-30-31-30-31. Tot circa 3000 voor Christus leefden de mensen
volgens de 28-daagse cyclus van de Natuurlijke tijd.

Het is van groot belang om opnieuw een 13 manen-kalender in te voeren om een nieuwe
harmonische wereld te scheppen. De 13 manen- kalender heeft regelmatige maateenheden: 28+28+28+28+28+28+28+28+28+28+28+28+28+1.
Harmonie, zoals in de gehele schepping aanwezig is. In de natuur van de universele tijd is de wereld reeds één, zijn we allemaal met elkaar verbonden en bestaat er geen toeval. We dienen tijd vanuit de vierde dimensie te zien en dan geldt: ‘Tijd = Synchroniciteit’. Kom in contact met de ware natuur in jezelf en om je heen!

Er worden 13 manen-kalenders uitgegeven. De Mayakalender/Tzolkin volgt de Natuurlijke Tijd.
De Natuurlijke Tijd
Share by: